Glaskunst uit Groningen

In het glasatelier Gekleurd glas in Groningen worden uiteenlopende technieken beoefend. Wij (Aad,Mirjam en Harriët) kennen elkaar uit het atelier waar we elk ons eigen specialisme hebben. Tijdens de glasdagen kunnen we dan ook veel verschillende stukken in allerlei technieken aan de bezoekers laten zien. Hieronder stellen wij ons kort aan u voor:

 

GrenzeloosGlas – Aad van der Weel

Mijn werk is een ontmoeting tussen twee werelden: de strakke technische vorm, en de speelse betovering. Bloemen en dieren, de mens in expressie. Tussen het speelse en technisch experiment door, is een thema in mijn werk de hogere verbondenheid van mens en natuur.

Vanuit de instrumentmakerij is een liefde ontstaan voor het glas in zijn technische vorm. De apparaten uit het laboratorium, puur functioneel, bezitten een oogstrelend lijnenspel. Symmetrie, zuivere hoeken. Strak volgens de in het vak besloten regels van vorm en uitvoering. Voor de liefhebber vervagen deze aspecten de grens tussen techniek en kunst. Schoonheid door meesterschap. Dat is mijn ambitie.
grenzeloosglas.nl

Styl.nu – Mirjam Strijbosch

Een aantal jaren geleden kwam ik met glasfusen in aanraking tijdens een vakantie op Bornholm (Denemarken) en raakte gefascineerd door de techniek. Sinds 2012 heb ik les bij Gekleurd Glas, een glasatelier in Groningen. Elke woensdagavond werk ik  in het atelier. Glasfusing – ook wel genoemd gefused glas, fused glas, gesmolten glas- en smeltend glas-techniek – is een techniek die in de glaskunst wordt gebruikt waarbij stukjes of repen glas van dezelfde of verschillende kleuren samengevoegd worden door ze gedeeltelijk te versmelten. Glasfusing biedt zo ook de mogelijkheid om de verschillende kleuren van glasdelen met elkaar te laten vervloeien of te vermengen. Ik werk voornamelijk aan vrije opdrachten maar ook wel in opdracht.
Styl.nu

Harriët Snitjer

Toen ik in 2010 een woning uit de jaren 20 kocht, kwam dit samen met mijn interesse in glas-in-lood ramen. Ik ben een cursus gaan doen bij glasatelier Gekleurd Glas. Ondertussen heb ik mijn woning voorzien van voldoende glas-in-lood ramen. Op dit moment maak ik vooral stukken met een knipoog naar het verleden en ook heb ik mij de tiffany-techniek eigen gemaakt. Ik maak allerlei stukken waarin kleur, de natuur en dieren centraal staan.