Kunstmarkt

De Kunstplaats

In het hart van Leerdam zit een kunstplaats, galerie en cursusruimte. Een ontmoetingsplek voor culturele en kunstzinnige activiteiten voor alle doelgroepen in Leerdam en omgeving.
De Kunstplaats
Markt 7
4141 BG Leerdam
06 250 485 65


Tom van Campenhout

Tom van Campenhout is een kunstenaar die zijn kunst ‘leeft’ alvorens het in aanraking komt met papier, doek of grafisch programma. Zijn onderzoekende blik vangt, veelal in het alledaagse, wat hem aanzet tot het scheppen van nieuw werk. Dit met een duidelijke voorkeur voor industriële compositie en de vrouwelijke vormen van het menselijk lichaam.

Tom van Campenhout
Markt 7
4141 BG Leerdam
06 250 485 65


Ben Berns

Ben maakt beelden van RVS staal, koper en messing. De bronzen beelden maakt hij samen met Gerda Berns. Zij maakt het ontwerp van was en laat dit door derden gieten, waarna Ben het geheel afwerkt. De stenen beelden worden door Gerda gemaakt, waarvoor ze cursus heeft gevolgd bij Zepplinn in Doornenburg. Ben maakt ook sieraden van goud en zilver, waarvoor hij cursussen volgde bij een cultureel centrum in Arnhem. Daarna heeft hij nog een opleiding gedaan in ‘Schoonhoven’.

Ben Berns
Margrietstraat 1
5861 LC  Huissen
026 325 39 67


Silver Seven Design Sieraden

Van extravagant groot tot subtiel klein. Een deel van de collectie heeft echte edelstenen die op een aparte manier zijn verwerkt. Elma Klaasse Bos is oprichtster en eigenaresse van Silver Seven. Haar ontwerpen zijn uniek en worden in beperkte aantallen gemaakt. Hierdoor heeft ze regelmatig nieuwe collecties met sieraden van hoog niveau.  Ze koopt altijd kwaliteit edelstenen in en let op het goed zetten van de edelstenen. In alle collecties zitten diverse modellen ringen, oorbellen, hangers, armbanden en colliers met en zonder edelstenen.

Silver Seven Design Sieraden
Peperstraat 5
3961 AR Wijk bij Duurstede
06 26 22 22 10
info@silverseven.nl


Hay Hermans

Hay Hermans is een in Amsterdam werkzame kunstenaar die culinaire stillevens maakt. Sinds 2010 is hij fulltime culinair fotograaf en maakt hij stillevens van eten. Hij is verliefd op deze oude apparatuur en gebruikt nog steeds Leica-lenzen voor het mooiste beeld.

Foodphotographer
Hay: “Tegenwoordig maakt iedereen foto’s van mooie gerechten tijdens diners in restaurants. Mijn passie en betrokkenheid ligt juist bij het zelf vinden van mijn onderwerpen en mijn persoonlijke visie daarop. Door mijn grafische opleiding aan de Rietveld academie heb ik als fotograaf voldoende vertrouwen ontwikkeld in mijn beeldende kwaliteiten.”

Opdrachten
Incidenteel werkt Hermans in opdracht, zoals voor de Dikhoeve in Ransdorp, Kookpunt Rotterdam, Leidse Boerenkaas en Paleis het Loo. Een van zijn grootste opdrachten tot nu toe is een stilleven van twee bij drie meter voor restaurant Rosa en Rita in Amsterdam. Tevens is hij lid van de slowfoodbeweging, omdat zij wereldwijd opkomt voor lokale producenten en streekgebonden producten. De passie van deze producenten is zeer aanstekelijk.

Hay Hermans
Sumatraplantsoen 80-3
1095 JG Amsterdam
06 51 25 66 61
hay@hayhermans.com


John Penning

John Penning woont in Oirsbeek. Als autodidact is hij sinds een jaar of zes bezig met het maken van ijzer en RVS sculpturen in allerlei vormen en maten. De sculpturen worden vervaardigd door diverse technieken toe te passen. Elk kunstwerk is uniek en kan zowel binnens- als buitenshuis worden geplaatst.

Door intens te zoeken naar steeds weer stukken te kunnen maken van gerecycled RVS en ijzer, maar ook van alleen maar nieuw materiaal zoals het geliefde cortenstaal. Hij maakt graag gebruik van meerpalen, van geel en rode osabe en groen en bruinhart hout die gemiddeld rond de 70/80 kg zijn. Maar ook RVS zuilen en gewone roestige stalen zuilen van cortenstaal en stenen sokkels zijn zeker niet uitgesloten. Recent is hij ook bezig met boetseren en probeert er zijn eigen ik in te vinden. Ook is het mogelijk om met eigen ideeën te komen zodat ze deze samen tot een mooi project kunnen realiseren.

John Penning
Vaart 19
6438 AC  Oirsbeek (Limburg)
06 295 518 35
jpenning@home.nl


Kardia Meijer

Kardia Meijer werkt regelmatig samen met de bekende tuin- en groenfotograaf Hans Clauzing.  Hun beider visie vind je terug in haar schilderijen, waar de zomerflora de leidraad vormt.

Haar kunstwerken doen je naar de zomer verlangen. Liggend tussen een rijke, warme bloemenpracht, waarbij alle zintuigen geprikkeld worden. Genietend van de overvloed van kleuren zoals je die aantreft in haar kunstwerken.

Zij schildert met gevoel en maakt gebruik van verschillende technieken en materialen. Het liefst werkt zij op grote canvas doeken, waar haar ideeën het best tot hun recht komen. In binnen- en buitenland bezoekt zij bekende en bijzondere tuinen, waaruit zij allerlei materialen meeneemt naar haar atelier, om in haar schilderijen te verwerken. Kardia exposeert regelmatig in binnen- en buitenland. Haar werk was onder andere te zien in Amsterdam, Den Bosch, Utrecht, Hamburg, Barcelona en Rodby (Denemarken). Ook exposeert en schildert ze tijdens open tuindagen door heel Nederland.

Kardia Meijer
August Vermeijlenpad 71
3069 WT  Rotterdam
06 53 67 97 40
Kardia.meijer@icloud.com
Kardia.meijer.kunstinzicht.nl


Martien Versteegen
Martien Versteegen houdt zich bezig met het maken van kleurpotloodtekeningen en acrylverfschilderijen.
Ritme, herhaling en eenvoud spelen een belangrijke rol in zijn werk.

Martien Versteegen
Blankaartweg 20
2381 AM  Zoeterwoude
071 580 16 06
06 25 50 59 37


Miranda Meurs 

“Iedereen heeft creatieve gaven, het is echter de kunst ze te ontdekken.”

Miranda Meurs is sinds 1995 bezig met tekenen en schilderen. Ze begon met aquarel en na enkele jaren is ze overgestapt op acryl. In 2007 kon ze van haar hobby haar beroep maken. Ze geeft in haar “Atelier de Cirkel” in Loenen cursussen en workshops in tekenen en acryl schilderen.

Miranda Meurs
Derk Mulderweg 44
7371 AW Loenen
055 5052414
decirkel@chello.nl


Ria Kieft – van der Heijden


Haar keramiekleven begon in 1987 met een cursus keramiek aan de Vrije Academie in Oss onder inspirerende leiding van Koos Boermans. Daarna volgden er nog diversen cursussen waaronder vele jaren bij Pieter Brueghel te Veghel, onder de deskundige leiding van Carla Teer.

De vrijheid om vorm te geven aan klei is uitdagend, inspirerend en ontspannend. Haar fascinatie voor vazen komt in haar werk tot uiting. Alle vazen/objecten worden handmatig opgebouwd en het neemt dan ook een langere periode in beslag om deze te maken.

De vazen/objecten worden na de biscuitbrand (900 graden C.) ook weer handmatig met onderglazuur gedecoreerd en afgewerkt met een transparant glazuur waarna ze opnieuw gestookt worden op 1040 graden C. Daarnaast heeft ze workshops raku stoken gevolgd. Dit is een oude Japanse manier van stoken. Kenmerkende van raku stoken is het craquelé effect. Het geeft een enorm gevoel van vrijheid en voldoening om zelf de vorm/decoratie en kleur te kunnen bepalen. Alle vazen /objecten zijn unica.

Ria Kieft – van der Heijden
Bernhardlaan 6
5342 GG  OSS
0412 626 602
06 27 10 72 17
heijki@ziggo.nl


Toos Tassen

Toos maakt hoogwaardige tassen, sieraden en kleding. De tassen zijn gemaakt van 100% gerecyclede materialen. Maar dat zie je er niet aan af!

Zo is op het materiaal van de ene tas vele kilometers gefietst en is met dat van een andere het leven van mensen gered. Of wellicht reden er auto’s overheen, of zwommen er vissen in….

Alle afzonderlijke modellen zijn door Toos ontworpen en vervaardigd. Iedere tas is unique. Er wordt rekening gehouden met de draag(st)er van de tas, iedere tas is afgestemd op degene die hem draagt! Toos heeft een eigen kijk op ontwerp, materiaal, proces en vorm.

Toos Tassen
Toos van Dishoeck
John Coltranestraat 15
1066 GN  Amsterdam
info@toostassen.nl


Wietske van de Kamp

Wytske van de Kamp is geboren en getogen in Dordrecht, alwaar zij beroepsmatig werkt als beeldend kunstenaar. Haar opleiding volgde zij onder meer aan de Vrije Academie te Rotterdam. Van de Kamp is in een creatief proces van experimenteren, uitproberen, en zoeken. Ze houdt van de vele facetten, onderwerpen en vrijheid, die het schilderen biedt: impressionistisch, fijn en speels met penseel in aquarel en acryl; expressionistisch of abstract, ritmisch en levendig met spatels in acryl of olieverf; naaktposes, subtiel en ingetogen in onder meer  pastel, acryl en conté.

Regelmatig exposeert zij bij galeries, bedrijven (b.v. Unilever), ministeries, ziekenhuizen en hotels (b.v. Hilton, Arabella Sheraton Hotel Waldhuus); zowel solo- als groepsexposities in binnen- en buitenland. Haar werk is in het bezit van kunstuitlenen, bedrijven en particuliere collecties.

International Graphics, de grote Duitse kunstuitgeverij, verspreidt haar werk wereldwijd als posters, kunstdrukken en giclées, uitgevoerd door vele postermaatschappijen.

Family Cards brengt voor de Goede Doelen in 2008 de nieuwe kerstkaart 2009 uit t.b.v. de KWF Kankerbestrijding uit . In voorgaande jaren voor het  Sophia Kinderziekenhuis te Rotterdam uit en de Deutsche Kinderbund.

Wytske organiseert vanaf 2017 jaarlijks in Dordrecht de Kunst-Expo-Dordt  in de Reeweghal. Op 19 april vindt de 4e editie plaats met circa 63 deelnemende professionele kunstenaars uit diverse disciplines. Van de Kamp werkt zelfstandig, vrij en in opdracht.

Wietske van de Kamp
Stooplaan 15
3311 DL Dordrecht
078 614 16 46
06 49 88 45 15
wytske@kamp-art.nl


Bas de Deugd (#5)

Zoevende wieken, geraas van de wind, het gekraak van houten wielen  en het geklop van een hamer. Deze geluiden zijn te beluisteren bij het uit oefenen van de hobby’s van Bas de Deugd. Het warm  blijven op een koude, winterse molen is het begin geweest van een groeiende collectie beelden en houtsnijwerken. Veel van de beelden hebben de vrouw, het vrouwelijk lichaam als thema. De ene keer een schets of foto als uitgangspunt, de andere keer is de vorm van het hout de bron van het idee. Bij de uitwerking wordt de combinatie met ander materiaal niet geschuwd.

Bas de Deugd
Molen ter Leede
Provincialeweg 2
4142 EE Leerdam
basdedeugd@gmail.com


Elly de Kuijer – Delput

Elly de Kuijer-Delput is sinds een aantal jaren in haar vrije tijd creatief en actief bezig met het kleien en boetseren van beelden. Haar hobby is nu meer dan alleen een hobby. Inmiddels gebruikt ze meerdere vormen en technieken, zowel abstract als klassiek. Haar creaties zijn met de hand gemaakt, beschilderd of geglazuurd.

Regelmatig neemt ze deel aan kunstmarkten en in september doet ze mee aan de Kunstroute in Vianen. U kunt vrijblijvend de mogelijkheden voor een opdracht bespreken. Bijvoorbeeld als u iets speciaals wilt laten maken voor een geboorte,verjaardag, huwelijk, jubileum, enzovoorts. Wanneer u op zoek bent naar een urn kunt dit in een rustig overleg met mij bespreken.

Elly de Kuijer-Delput
Weidekamp 33
4133 CH  Vianen
06 52 71 238
e.de.kuyer@casema.nl


Gundhild van Maanen – Leerdam #3

Gundhild van Maanen schildert ruim 16 jaar. Ze heeft diverse cursussen bezocht en daar met potlood, pastel, aquarel en acryl kennisgemaakt. Allemaal prachtige materialen om mee te werken. De laatste tijd schilder ik veel met Artisan, olieverf op waterbasis. Net als olieverf heeft het prachtige diepe kleuren en veel mogelijkheden. Het begint bij een eerste opzet en na ruim 3 weken kan je verder werken. Een schilderij is voor mij hoofdzakelijk een samenspel van kleuren, licht en schaduw. Wanneer je daarmee speelt kan er iets moois ontstaan.

Gundhild van Maanen – Leerdam
Laantje van Van Iperen 56
4142 ES  Leerdam
Gundhild@kpnmail.nl


Wiebe van der Zee

De Friese Kunstschilder Wiebe van der Zee (1953) is vooral bekend van zijn aquarellen van koeien en andere boerderijdieren. Op deze website leest u veel informatie over ons atelier en tevens kunt u online schilderijen en andere door Wiebe gedecoreerde artikelen bestellen. Tijdens onze openingstijden bent u  van harte welkom in onze galerie om te kijken of één van onze schilderijen of andere artikelen te kopen.

Wiebe van der Zee
Cornelis Kanstraat 2
8602 CV  Sneek
0515 416 604
wz@wiebevanderzee.com


Liek’s ArtBoetiek

Mijn naam is Angelique Calis en ik ben deze website begonnen omdat ik het leuk vind om mijn passie voor sieraden van Polymeerklei maken met andere te kunnen delen.

Ik ben zo’n 8 jaar geleden met “fimo” kralen in aanraking gekomen via sieraden maken met glaskralen. De mogelijkheid van het werken met Polymeerklei (fimo – Primo en Kato klei e.d.) zijn vele malen groter dan het werken met glaskralen. Ik heb gemerkt dat ik hier al mijn creativiteit in kwijt kan. Hoe meer ik maak, hoe meer ideeën ik krijg.

a.deswart-calis@versatel.nl


Beatrix Frederiks     

Mijn werk moet u raken als een verliefdheid ! Met deze site nodigt Beatrix u uit voor een excursie langs haar schilderijen. Geïnspireerd door Flora en Fauna schildert zij met passie bloemen en dieren.

Flora: Godin van de bloemen en de lente, verheug je op o.a. tulpenschilderijen.

Fauna: de vruchtbaarheidsgodin, bewonder de kracht van een geschilderde ram, leeuw of hert, of geniet van een musje.

Zij werkt met acrylverf op doek, soms, als het voorbeeld erom vraagt, met paletmes, maar meestal met krachtige penseelstreken en probeert zij de kracht en de zachtheid van het object te schilderen in natuurgetrouwe kleuren. Wanneer u interesse heeft in haar werken, of opties voor een opdracht wilt bespreken, zoals bijvoorbeeld een huisdier laten schilderen, u bent van harte welkom in haar atelier.

Beatrix Frederiks  
Zomerkade 314
1273 SW Huizen
beatrix50@ziggo.nl


Kees de Man

Kees de Man maakt figuratieve keramische kunst, veelal  fel gekleurd door diepglanzende glazuren. Vertederende dierfiguren, zo overgenomen van de schilderijen van Karel Appel en op zijn eigen wijze tot leven gebracht. Verwerkt tot krachtige expressieve beelden van lijn en kleur, die in een speels ogenblik, vervlochten zijn tot een natuurlijk geheel. Als kijker word je verleid je lievelingsdier te kiezen en een naam te geven. Het is een kat of een leeuw, een uil of een konijn. Of juist de combinatie: Vogelhond.

De serie bestaat inmiddels uit 20 exemplaren. Als kunstenaar is Kees vooral geïnteresseerd in de opkomst van de moderne kunst in de eerste helft van de 20ste eeuw. Kunst die vernieuwde en provoceerde. Ook uitgesproken reacties te weeg bracht bij het publiek. “Dat is geen kunst, dat kan mijn dochter ook”. Compromisloos. Maar bovenal ook kunst die nog gemaakt werd met beperkte middelen, waar de artistieke drive bij de kunstenaar doorslaggevend was voor succes. De kunst van Cobra is daarvan het grote voorbeeld.

Naast de Cobra-collectie ontwerpt hij grotere sculpturen, waaronder vrouwenfiguren, geïnspireerd door Pablo Picasso en Henri Moore. Een van zijn laatste werken: “Lost in Emptiness” sluit aan bij zijn maatschappijkritische visie en zijn diepe gevoel van afkeer voor oorlogsgeweld. Zijn atelier Atelier0053 is te bezoeken na telefonische afspraak of via email.

Kees de Man
kees@atelier0053.nl
06 31546537


Ceciel Krikhaar

Ceciel schildert reeds vele jaren en heeft zich hierbij vooral gericht op het aquarelleren. In de afgelopen jaren heeft ze een eigen stijl ontwikkeld. Haar werk valt op door expressief en harmonieus kleurgebruik, soms ingetogen maar meestal fel. Inspiratiebronnen zijn divers. Dieren, boten, landschappen, modellen maar vooral ook bloemen zijn terugkerende onderwerpen die het papier vullen. Middels een zorgvuldige tekening leeft Ceciel Krikhaar zich in, in het onderwerp. Het schilderen gebeurt op een intuïtieve manier: vrij, los en spontaan. Zij durft het water te laten spelen met de verf. Reagerend op nieuw ontstane kleuren en vormen, schilder zij in royale partijen, breeduit over het hele vlak. Het resultaat is avontuurlijk en experimenteel, volledig vrij en ongebonden en toch overtuigend door de continuïteit.

Ceciel Krikhaar
Dorset 6
7551 KE Hengelo (ov)
cecielkrikhaar@gmail.com