Persberichten

2017

P E R S B E R I C H T  

Glasdagen Leerdam toont glas in lood zweefvliegtuig

glas in lood zweefvliegtuig

Van vrijdag 8 september tot en met zondag 10 september staat dé glasstad van Nederland in het teken van glas. Eén van de blikvangers is een origineel zweefvliegtuig, geheel uitgevoerd in glas in lood, gebouwd door Ton Beumer. Verder presenteren op en rond de Zuidwal tientallenglaskunst handelaren in oud en modern glas, galeries en glaskunstenaars uit Nederland en omliggende landen hun bijzondere collecties voor liefhebbers en verzamelaars. Daarnaast zijn er zaterdag en zondag in het centrum allerlei activiteiten op het gebied van glas. De Glasdagen Leerdam vallen weer samen met Open Monumentendag, waarbij ook het Hofje van Mevrouw Van Aerden haar deuren opent en, naast op de binnenplaats en in de tuin plek biedt aan glaskunstenaars, op zaterdag en zondag podium is voor het Waterliniefestival Oude Hollandse Waterlinie. De toegang voor alle evenementen is gratis.

‘Cultuursnuiven’ en shoppen in Leerdam
Lidia van Ingen van Mooiglas & zo en woordvoerder Glasdagen Leerdam: ‘De eerste editie van de Nationale Glasdagen Leerdam in 2016 is door meer dan 15.000 glasliefhebbers bezocht. Naast de Zuidwal, zijn er dit jaar ook activiteiten op het eiland van LHV De Snoek en in en rond het Hofje van Mevrouw Van Aerden, zoals demonstraties, taxaties, rondleidingen en workshops op het gebied van glas. De beurs is voor alle glasliefhebbers vrij toegankelijk. Tot slot biedt het Hofje, in het kader van het Waterliniefestival Oude Hollandse Waterlinie, een drietal gratis voorstellingen – verteltheater, dancevoorstelling en een muziektheater productie. De voorstellingen vertellen elk op hun eigen manier het verhaal over de invloed van de Waterlinie op boeren, burgers en buitenlui. Kortom, kom ‘cultuursnuiven’ en shoppen in Leerdam.’

P E R S B E R I C H T

Nationale Glasdagen Leerdam
2e editie: vrijdag 8 tot en met zondag 10 september 2017

Met het succes van de Nationale Glasdagen Leerdam 2016 – meer dan 15.000 bezoekers – heeft Leerdam een nieuw event om ons als dé glasstad van Nederland neer te zetten. De voorbereidingen voor de editie van 2017 zijn inmiddels in volle gang. Op de Zuidwal, het eiland van LHV De Snoek en in het Hofje van Mevrouw Van Aerden presenteren meer dan veertig kunsthandelaren in oud en modern glas én gerenommeerde glaskunstenaars hun bijzondere collecties voor liefhebbers en verzamelaars. Daarnaast zijn er demonstraties, taxaties, rondleidingen en workshops op het gebied van glas. Kijk op www.glasdagenleerdam.nl voor alle informatie en informeer naar de mogelijkheden om ook deel te nemen aan hét glas event van Nederland. Wilt u ons ondersteunen en/of zich aanmelden als vrijwilliger? Mail: info@glasdagenleerdam.nl.