Persberichten

P E R S B E R I C H T

Leerdam, augustus 2018


Leerdam in het teken van glas en kunst
3e editie Glas – Kunstdagen Leerdam: 7 – 9 september


De Glas – Kunstdagen Leerdam, het event voor oud en modern glas, zijn inmiddels mooie, jaarlijkse traditie. Van vrijdag 7 tot en met zondag 9 september staat Leerdam in het teken van glas en… kunst. Naast stands voor galeries die oud en modern glas en bijzondere collecties voor liefhebbers en verzamelaars tonen op de Zuidwal, zijn er in het centrum een keur aan activiteiten op het gebied van glas en kunst. De Glasdagen breidt in het weekend uit met een gevarieerde kunstmarkt voor individuele kunstenaars. Ook het Glasmuseum, de Glasblazerij, het Hofje van Mevrouw Van Aerden en verschillende Leerdamse galerieën pakken gedurende het tweede weekend van september uit, wanneer het ook Open Monumentendag is. De toegang voor de Glas – Kunstdagen Leerdam is gratis. Kijk op www.glasdagenleerdam.nl voor meer informatie.


Nationaal Glasmuseum & Glasblazerij
Het Nationaal Glasmuseum houdt, naast de tentoonstelling Art Deco Glas, belofte voor het moderne drie bijzondere evenementen tijdens de Glas – Kunstdagen. Op vrijdag 7 september is om 20.00 uur het Art Deco Glasdagen Concert in de RK Kerk aan de Meent 61 (toegang vrij, na afloop collecte). Verder is er op 9 september 2018 van 13.30 – 14.30 uur de workshop ‘Maak een glazen tegel met glasconfetti’. In de Glasblazerij van het Glasmuseum, tegenover de Zuidwal, zijn 7, 8 en 9 september doorlopende demonstraties glasblazen te zien.

 

Kunstplaats Leerdam, & Royal Leerdam
Hartje Leerdam is galerie en cursusruimte Kunstplaats Leerdam gevestigd, de ontmoetingsplek voor culturele en kunstzinnige activiteiten voor Leerdam en omgeving. Tijdens de Glas – Kunstdagen exposeren onder anderen Christa Dohmen, Astrid van Rijn, Carole Rey, Eefje Goos, Gerard Akerboom en Tom van Campenhout. Ook is de in 1878 opgerichte glasfabriek Royal Leerdam Crystal, net buiten het centrum van Leerdam, te bezichtigen.

 

Hofje van Mevrouw Van Aerden
Zaterdag en zondag is het Open Monumentendag waarbij Hofje van Mevrouw Van Aerden haar deuren opent met op de binnenplaats en in de tuin plek voor (glas)kunstenaars, waaronder John Penning met zijn beelden. Vergeet niet om het museum te bezoeken, want het Hofje biedt onderdak aan schilderijen van onder meer Frans Hals, Jacob van Ruysdael en bloemstillevens van Cornelis de Heem.


P E R S B E R I C H T

24 juni 2018

Nationale Glas – Kunstdagen Leerdam 2018
3e editie glasbeurs & markt voor kunstenaars

Het goedbezochte event voor oud en modern glas, de Glasdagen Leerdam, zijn inmiddels mooie jaarlijkse traditie. Tijdens het tweede weekend van september – vrijdag 7 tot en met zondag 9 september – staat Leerdam in het teken van glas… en… kunst. Want de Glasdagen Leerdam breiden in het weekend uit met een gevarieerde kunstmarkt voor individuele kunstenaars. Zij presenteren en demonstreren hun werk in hartje Leerdam. Langs de historische Zuidwal tonen bekende en nieuwe glaskunstenaars, galeries uit Nederland met oud en modern glas bijzondere collecties voor liefhebbers en verzamelaars. De toegang voor de Glas – Kunstdagen Leerdam is gratis. Op zaterdag en zondag zijn in leerdam allerlei activiteiten op het gebied van glas & kunst. Het Nationale Glasmuseum presenteert de tentoonstelling Art Deco Glas, belofte voor het moderne. In de Glasblazerij zijn doorlopend demonstraties te bezoeken. De in 1878 opgerichte glasfabriek Royal Leerdam Crystal is ook te bezichtigen. Verder is het zaterdag en zondag Open Monumentendag, waarbij Hofje van Mevrouw Van Aerden haar deuren opent met op de binnenplaats en in de tuin plek voor glaskunstenaars.